donderdag 31 mei 2012

Twilight 5

Twilight gevaren met Kim, Roel en Tom.
Kim helm, Roel mainsail.

Aangekomen om 17:45 en om 18:30 was DJ er helemaal klaar voor. Roel kwam dan juist aan, we hebben dan ineens ingeschreven. Aan de boot aangekomen even samen parcours overlopen en dan vertrokken voor baan 4.(2 rondjes tegenwijzerszin) De start lag tegenstroom, de boot sterk bevoordeeld, met al die grote X'en leek ons een goeie start helemaal boven aan de boot de enige optie.
We waren een beetje te vroeg aan de startlijn, niet omdat we over de lijn zouden gaan, maar omdat we te hoog zaten met risico op indring start. De boten onder ons stuwen ons stilaan naar boven als ineens boven ons er zich nog 1 helemaal tussenwringt.(DEN205 krijgt hiervoor terecht 10 minuten penalty) Veel geroep van alle boten in de buurt, maar eigenlijk goed voor ons want wij kunnen nu ook niet meer oploeven en liggen nu perfect het hoogste van 't hele pak.


Eerste rak zitten we heel goed bij de grote boten voor de Wide Awake ... Na de eerste boei lopen we nog wat door en maken dan de slag dwars op de stroom omdat we niet te extreem van 't pak willen wegvaren. De wind valt er nu meer en meer weg, ook forse shiften. De Wide Awake is wel doorgelopen en lijkt aan de boventon toch wel de beste zet te hebben gedaan, ook Untouchables rukken op. Na de boventon meer bezeild, maar toch nog scherp naar het volgende merkteken, van de wind blijft nu niet veel meer over, het water is een spiegel. Met nauwelijks een knoop op de teller schuiven we toch voorbij de volgende ton. Eindelijk mag de gennakker op, we willen niet zoals de voorliggers tot aan de dijk oversteken en gijpen ongeveer halverwege. Het bootje van de wedstrijd komt de afkorting melden (1rondje ipv 2) Om het laatste merkteken te halen moeten we nog even gijpen en dan kunnen we al reachend naar de finish.

Een mooie 5e plaats op 23 deelnemers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten