zondag 13 mei 2018

Dover Strait Race 2018 - Duohanded klasse


DJ vaart op 10 en 12 mei de "Dover Strait Race 2018" (Oostende - Ramsgate, en weer terug) in de duohanded klasse. Crew: Tom Apostel en Tom De Jonghe.

Woensdag, 9 mei: met de trein naar Oostende: bootje opruimen, wedstrijd documenten doornemen, inschrijven, veiligheidsinspektie, Italian dinner met crew van cAp en Tibo, meteo briefing door Fritz Buyl.

Donderdag, 10 mei: 8h15 start in pittige omstandigheden voor de haven van Oostende. We missen onze start door een probleempje met de jib, en verliezen zo een kostbare minuut. De eerste 5 uur van de race is het opkruisen tegenstroom in veel wind en diepe putten, met vol grootzeil en blade genua. Het 2de deel van de race kenmerkt zich door zon en minder wind. Onze light genua gaat erop en de laatste 2 uur van de race kunnen we onze reacher zetten tot aan de aankomstlijn aan de Mid Falls boei. Nadien nog een 2 uur zeilen naar Ramsgate, opruimen, Guinness en een Engels avondmaal.

Vrijdag, 11 mei: rustdag in Ramsgate, English breakfast, relaxen, Guinness, wandeling naar Broadstairs, Guinness, ijsjes, Indian dinner.
Prijsuitreiking: DJ vaart een 2de plaats in de duohanded klasse, net achter de cAp (proficiat Maurits en Patrick!)
Het minder goede nieuws is dat de geplande terugwedstrijd naar Oostende niet doorgaat vanwege te weinig wind, bummer zeg!

Zaterdag, 12 mei: we gooien, samen met cAp en Tibo, om 7h los en varen naar Breskens. Bij aankomst pizza en koude biertjes a gogo aan boord Tibo (bedankt Geert - super initiatief!).

Zondag, 13 mei: we gooien los om 9h in Breskens en meren af in Wemeldinge om 14h00. Walteam staat ons op te wachten op de steiger. Opruimen, wijntje aan boord Kato en naar huis.

Bedankt Butra: top team!

Wat een super weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten