zaterdag 11 augustus 2018

Mosselrace 2018

Zaterdag 11 augustus: Mosselrace met DJ, ongemeten klasse SW<93 met spi. Team: Butra, Bert, Bas, Kim, en ik.
De avond ervoor, samen met Butra, inschrijven en ophalen van de wedstrijdnummers in Yerseke. Dan naar Wemeldinge: biertje bij Juno en te kooi aan boord DJ en Ruby.
Zaterdagochtend om 8h30 losgegooid en het water op, enkele trainingsrondjes met de genakker en wat aan de windse rakken, we zijn snel weer allemaal opgelijnd. De wind is West, 8-15kts, LW 10h, we varen BAAN 13.
Bas doet grootzeil en taktiek, hij is net (jongeren) wereldkampioen geworden in de 505 klasse in Polen, samen met broer Toon. Dit laat zich al voelen bij de start, waar we meteen "scherp" zijn! Na een algemene terugroep bij de eerste start, zijn we de 2de keer goed weg.
Het wordt een race van bijna 5 uur, die ons richting Zierikzee stuurt, rond "Keeten A", dan weer terug richting Bergen Op Zoom, waar we de "LG1" moeten ronden. Het laatste deel van de race, opkruisen terug naar Yerseke gaat moeizaam voor ons en verliezen we aansluiting met de kopgroep.
Uiteindelijk finishen we om 14h53. Het was een prachtige zeildag die we afronden met lekkere mosselen in de feesttent in Yerseke, en met een 4de plaats op 32 deelnemers. Bedankt Bert, Butra, Bas en Kim!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten